Midlertidigt brændeskur

Inden vinteren rigtig tog fat fik vi heldigvis gjort noget ved vores brændeskur. Det vi havde, var ærligt talt ikke meget værd. Taget bestod af en presenning, der langt fra kunne holde til de mængder vand, som vi fik i sommers og hen over efteråret. Og så var det hullet som en si. Ikke ligefrem en ideel situation, når man vil holde sit brænde tørt.

Det er ikke verdens bedste før-billeder, men eftersom det ikke just var verdens kønneste motiv, så har jeg nok ubevidst undgået at fotografere det siden vi flyttede ind 😀 Men man kan da lige ane presenningen, der skulle udgøre taget…

Skur_før-1 Skur_før-2

Da vi på længere sigt har planer om at bygge et kombineret brænde- og redskabsskur, flisebelagt og det hele, så var intentionen her blot at sikre tørt brænde til denne vinter. Hvis alt går vel, så får vi bygget det andet her i løbet af foråret og sommeren, og kommer altså til at ligge i det område, hvor det gamle skur herover var placeret.

Da det som sagt blot var en midlertidig løsning, fik vi med svigerfars hjælp lavet en konstruktion, hvor vi genbrugte en stor del af skelettet fra det gamle skur og blot tilføjede et nyt tag. Vi valgte endvidere at placere det på den anden side af skuret, så brændet stod i læ for vestenvinden.

Resultatet blev faktisk helt godt særligt til prisen af to tagplader (!):

Skur_progress-1 Skur_progress-2

Det var også helt rart at få ryddet området, hvor det stor før. Foruden skuret var der også et par “møddinger” – dvs. en faldefærdig kompost og et sted, hvor der var blevet dumpet byggeaffald gennem tiden.

Ser man bort fra den algegrønne farve, så blev det som sagt slet ikke så dumt. Lad mig sige det sådan: jeg er gået fra at tænke på det som en midlertidig løsning til at overveje at give det en gang algerens og maling til foråret, så det falder mere i med det gamle skur.

Når engang det nye brændeskur står klar, så kan det her altid blive til cykelskur eller lignende.

Hurra for genbrug! 🙂

En vinterlig oase

Når det hele er hvidt, koldt og frossent derude, så er det nogen gange lidt svært at forestille sig, at nogle måneder længere fremme, så ser det helt anderledes ud. Den lille oase ved den store terrasse er lige nu reduceret til en gang is, sne og visne planter:

oase-vinter_1 oase-vinter_2

Om 4-5 måneder er det dog et helt andet billede, der venter:

GRØN-OASE

Der er alligevel noget fascinerende ved, at planterne overlever flere måneder i dybfryseren for så at vælte op ad jorden for fuld styrke og gøre den frosne, hvide og grå have til en frodig og grøn oase.

Indtil da vil jeg gøre hvad jeg kan for at nyde vinteren og den charme, der følger med her. Men må nok indrømme, at jeg bare er et varmemenneske, der foretrækker en grøn have, der blomstrer 🙂

Genbrug af lamper

Generelt må man sige, at jeg går ind for genbrug af lamper. Det er ligesom hovedfokus i webshoppen 😉

I det hele taget er der en vis fornøjelse i, at man kan tage noget, der står og samler støv hos andre og give det nyt liv hjemme hos en selv. Jeg har skam lagt mine penge hos store møbelhuse som IKEA, men når jeg kan og synes, at der er et potentiale, så vil jeg hellere end gerne give gamle ting nyt liv.

Vi har flere eksempler på det i huset (et simpelt eks. er billederne, som vi har revet ud af en fotobog), men her er et af de mere enkle: en keramiklampe.

IMG_6944

I udgangspunktet kan jeg faktisk rigtig godt lide glasuren på denne keramiklampe. Men når man bor i et næsten 100 år gammelt hus, så bliver man også nødt til at respektere det i indretningen. Det går bare ikke at gå amok i retrofund og 70’er stil. Det ville falde fuldstændig ved siden af. I stedet forsøger vi at finde et godt miks af gammelt og moderne.

Min plan for den her var derfor ret simpel: give den en gang spraymaling. Jeg havde egentlig tænkt mig at se, om jeg kunne få den til at funkle i guldmaling. Sådan virkelig skinnende guld. Men resultatet blev ærlig talt lidt tamt, hvorfor jeg hurtigt skiftede taktik til den mere sikre: mat sort.

Med en ny skærm fra IKEA samt en ny, funklende hvid ledning (man er vel datter af en elinstallatør), så blev den nu ret fin. Nu har den fået plads i soveværelset på en gammel skænk, der har stået hos min mormor og bedstefar i mange år.

DSC_0558

DSC_0565