Kantsten og rene linier

Første weekend i Påsken var et par perfekte havedage. Indenfor roder håndværkerne stadig, så vi kaster vores fokus og energi på det, der foregår udenfor.

Det er også rart, at være lidt mere med i år, end vi var sidste år. Sidste år ved denne tid, havde vi boet i huset i 3 uger, det var pivkoldt udenfor og det eneste haveredskab vi ejede, var en grensaks. Det kommer man ikke langt med.

Så vi kan godt mærke, at med det mildere vejr og et mere velassorteret redskabsskur, at vi allerede har nået en hel del.

En af de ting, som jeg kastede mig over i weekenden, var at fjerne en masse ottekantssten, som var blevet brugt som kantsten ved køkkenterassen i forhaven. Dem har jeg det ikke særlig godt med. Både pga. formen men også fordi der kan samle sig alverdens ukrudt, blade og andet rod i hullerne. Men jeg orkede ikke at give mig i kast med dem sidste år.

Her er det utaknemmelige før-billede, som endda er før vi malede plankeværk samt fik renset fliser. Det er fra medio april ’15:

IMG_6513

Her lidt senere fra juni ’15, hvor citronmelissen er blevet en regulær busk og ukrudtet kigger op af samtlige huller rundt langs kanten:IMG_7043

Her dog en anelse kønnere med fuld knald på solen i august måned ’15, men stadig en masse “rod” langs kanten:

IMG_7970 kopi

En anden årsag til, at jeg ville have dem fjernet, er, som man måske kan fornemme, at jorden står lige lovligt højt ift. hegnet. Faktisk så højt, at jeg sidste år ikke kunne komme til at male den nederste tværbjælke på nogle af hegnsstykkerne.

Jeg ville derfor gerne have fjernet noget af jorden og gruset, så der kunne komme luft under.

Sidst men ikke mindst, så havde den tidligere ejer plantet en citronmelisse i et af hullerne. Og sådan en lille djævel spreder sig med lynets hast! Der var derfor citronmelisse i snart alle huller, mellem fliser og flere steder i gruset rundt langs med hegnet. Så dem var jeg også lidt træt af at se på. Der stod godt nok også en mynte, som jeg som sådan godt vil have, men nu røg det hele altså. Der må blive plantet en ny.

DSC_0653 DSC_0654

Det bliver nu helt rart lige at få den nederste del malet også 🙂

Der skal naturligvis en ny kantsten på, som er en mere regulær kantsten. Lidt nyt grus ville heller ikke skade og så kan man jo begynde at tænke i sommerblomster og stauder, som kan gro langs med bunden i stedet for 🙂

Hvad de gamle kantsten skal bruges til, vender jeg tilbage til.

PS: den fine lille, røde rose, som man kan se på billedet fra august, den har jeg naturligvis reddet. Den har fået en fin ny placering sammen med et par andre roser. Det bliver et helt lille rosenhjørne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *