Regnvandsbed – sådan lidt ved et tilfælde…

Vintertid er tid til at få indhentet nogle af de blogindlæg, som man så gerne vil have skrevet i løbet af året. Det er i hvert fald gået op for mig, hvor mange billeder jeg har taget, som jeg egentlig gerne ville have delt. Billederne er selvfølgelig først og fremmest blot til eget brug, men det er jo også for at dele med andre haveglade folk derude 🙂

Derfor følger der nok et par “grønne” billeder de kommende måneder, hvor det ellers er meget bart derude. Som nu dette indlæg, der handler om et bed, der pludselig blev til et regnvandsbed… 🙂

img_2727

Jeg havde nemlig besluttet mig for at grave et nyt bed ud. Vi havde et lidt rodet hjørne, som man ofte gik forbi på vej ned mod frugthaven. Og efter at have haft en “træmand” på besøg til at løfte kronerne på vores store ahorntræer, så gav det pludselig lidt mere luft under træerne.

Her et billede fra foråret 2015, hvor området under træerne lige er blevet ryddet:

rydning-af-traelinien-efter-2

Kronen blev først løftet her i 2017, hvorfor der stadig er mange lavthængende grene (tro mig, med blade på var det næsten umuligt at gå under dem).

Og selvom det ser pænt og ryddeligt ud ovenfor, så er det kun en midlertid periode. Det vokser helt til!

Så der skulle graves igennem og være et bed i stedet. Og således gik arbejdet i gang…og i stå igen!

img_0351

img_0349

img_0347

For midt i processen med at få sat bedkant og gravet jorden igennem gik jeg på et rør! Det viste sig at være rørføringen fra det nærliggende nedløbsrør, der her endte i en faskine lavet af natursten.

Så der stod jeg og kløede mig selv i hovedbunden et stykke tid inden jeg besluttede mig for at det måtte gøres til noget positivt. Så mit “almindelige” bed blev til et regnvandsbed.

img_0360

I løbet af foråret fik jeg flyttet lidt flere planter derover samt smidt lidt af vores flisbark fra træfældningen på.

img_2048

Og i september var det blevet ganske frodigt at se på! Selvom der i baggrunden stadig står en masse hyld og truer med at indtage det hele. Men jeg forsøger at tæmme dem lidt og eksperimenterer bl.a. med at opstamme dem. Jeg kan rigtig godt lide hyld, men de her havde bare fået lov til at vokse lige vildt nok 😉

img_2704

img_2699

Og så pynter det da bare lidt mere under træerne end en gang vildtvoksen hyld (som der så stadig er en del af) og en masse brændenælder 🙂

img_2700

img_2706

3 meninger om “Regnvandsbed – sådan lidt ved et tilfælde…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *