Stengærde og rhododendron

Min kæreste har fået smag for DBA. Han har fundet en guldgrube af gratis materialer og planter til haven. Dog som oftest ledsaget af en masse knoklearbejde. Så jeg er begyndt at sige NEJ mange gange. Eller “ok, men du graver selv” – og så stopper den som regel der 😉

Men, han gør nu et ret godt stykke arbejde en gang imellem. Som eks. da han fandt to kæmpestore Rhododendron. Den ene var gratis og den anden gav han vist kun et par hundrede kroner for. Selvfølgelig mod at vi selv gravede dem op og kørte dem væk.

Heldigvis er de forholdsvis nemme at grave op, da de har en ret kompakt rod. Det er så også det, der gør, at de er tunge som et ondt år! Og ja, kronen fylder også lidt. Men det lykkedes os alligevel at komme afsted og hjem med begge i god behold (de blev hentet to forskellige steder, så heldigvis ikke begge på én gang!).

Selve placeringen blev i skyggen af de store ahorntræer, hvor der tidligere ikke var noget. Andet end en masse ukrudt, vilde ahornskud og en masse hyld.

Her dog noget mere bart i det tidlige forår i 2016, hvor vi heller ikke havde plantet hæk til frugthaven eller etableret regnvandsbedet under træerne. Der ser jo meget tilforladeligt ud sådan en kold forårsdag, men når først varmen og sommeren kommer, bliver området meget vildtvoksende og “træls” at se på.

Men inden de kunne ryge i jorden, så var der en del forberedende arbejde med at fræse jorden igennem, fylde ekstra jord på (herunder også en del spaghnum) og så at gøre klar til stensætningen. Men i jorden kom de:

Stenene til stensætningen fik Henrik handlet sig til med et par flasker vin hos en lokal graver, der havde en masse sten tilovers fra et nedlagt dige.

Vi er så småt i gang med stensætningen (efter bedste vis), men nåede ikke helt i mål sidste år. Det begynder dog at ligne noget, og vi synes selv det ser ret godt ud sammen med huset. De passer godt til hinanden 🙂

 

På “bagsiden” skal der også sættes sten, så der kommer en kant hele vejen rundt.

Vi skal vist liiige bruge et par milde vinterdage og forårsmånederne til at blive færdige med stensætningen og ikke mindst at fylde jord på! Vi har en stak Rhododendron stående i indkørslen, der nok ender heromme og får fyldt det helt ud. Vi har nemlig andre planer for vores indkørsel…

Vi ser om ikke der kan blive plads til en opdatering om et par måneder. Forhåbentlig med en lidt mere færdig stensætning og ikke mindst et par rhododendroner i fuldt flor! 🙂

/ Line

Her tænker du på “Stengærde og rhododendron”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *