Og så gik vi i gang med et gigantisk byggeprojekt…

Story of my life! 😀

Her gik jeg med alle ambitioner om at bruge sommeren på at skrive lidt hist og her om fremgangen i haven og de mindre projekter, jeg havde planer om at kaste mig over. Og så fik vi en ide…

Ja, ret beset havde vi overvejet det et stykke tid, men vi havde måske ikke planlagt, at det skulle gribe så meget om sig. Det, der startede det hele, var vores lille haveskur på 9,9 kvm.

Efter fire år i huset er vi ganske enkelt vokset ud af rammerne, og det kan ikke længere huse alle vores havemøbler, havemaskiner og generelt behov for at have et overdækket område, hvor vi i ly for vind og regn kan stå og ‘nørkle’ lidt med nogle ting.

Til højre for skuret havde vi et mindre overdækket område til brænde, men med de mange projekter, vi har haft i haven gennem årene, er mængden af brænde også ved at vokse os over hovedet.

Så….der skulle et større værksted og brændeskur til. Men at det skulle gribe så meget om sig, som det gjorde, havde vi nok ikke lige forudset (ej heller budgetteret med!).

I alt er det blevet til 35 kvm værksted (topisoleret og med lys både inde og ude), 25 kvm overdækket område til brænde, cykler og vasketøj. Dertil godt 200 kvm fliseområde fordelt imellem bygninger og omme i indkørslen. Og nåh ja. Indkørslen bliver så også lige lagt om, hvorfor de 250 kvm dér, som tidligere var flisebelagt, nu skal have et lag stenmel og granitskærv.

Pyha. Blev helt træt af bare at skrive det hele ned!

Det hele startede i de sidste dage af juni måned, hvor vi i 30 graders varme og høj sol gik i gang med at rydde området, støbe kant og få hældt indtil flere lag stabilgrus og sand ind på området.

Men midt i det hele, og efter at have talt med lidt håndværkere, var det at hele tog en drejning fra blot at være et skur, der skulle stå oven på et fliseområde, til at blive et decideret værksted med støbt fundament…

Det betød så også, at en del af vores knoklearbejde rent ud sagt var spild af tid og kræfter…men det var vi jo så selv ude om 😀

Men stille og roligt begyndte arbejdet at gå fremad, og efter nogle uger var der rejst et skelet til et fint værksted 🙂

Og i mellemtiden fik så ryddet indkørslen for de 250 kvm fliser, rengjort dem og sat dem i stakke rundt omkring – klar til at blive lagt på det resterende område.

Behøver jeg at sige, at vi havde lange arme efter den sommer???

Tingene gik så liiidt i stå ift. belægningen, hvorfor det både nåede at blive efterår og nu også vinter, før end at vi kunne begynde at få lagt fliser rundt om værkstedet.

Men HURRA for at vi nu endelig er nået så langt 😀

Vi har også fået læsset alt ind i værkstedet. Både hus og have var efterhånden blevet til et udvidet Bauhaus-katalog med alverdens byggematerialer, værktøj og andet grej, der kun hører til ét sted – et værksted. Og her står det så nu endelig.

Jeg vil lige have lidt mere styr på tingene derinde før end jeg deler billeder derfra. Men det er SÅ fedt 😀

Skal vi lige spole tiden 5 måneder tilbage?

Og ja, det skal selvfølgelig males helt sort, men det bliver først til foråret næste år. Og så mangler vi stadig hegn ud mod skel samt selvfølgelig det overdækkede område. Det satser vi på at nå inden jul…fingers crossed!

Og så kommer indkørslen forhåbentlig også snart på plads 🙂 Så må vi se på at få repareret græsset i forhaven engang til næste år. Det har været udsat for lidt af hvert de sidste 5 måneder.

/ Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *