Et nyt bed og genbrug

“Pengene fosser ud af statskassen”

Sådan næsten da. Vi får i hvert fald brugt lige rigeligt for tiden. Dog mest indenfor, men der ryger nu også lidt udenfor i forbindelse med etableringen af vores bøgehæk i baghaven.

Derfor forsøger vi også at være en smule omhyggelig med at genbruge hvad man kan. Da jeg ryddede terrassen i forhaven for kantsten, så smed jeg dem ikke helt ud. De er godt nok ikke lige min kop te, men alligevel, de kunne måske bruges et andet sted.

En anden ting, som jeg heller ikke bare smed ud, var noget af den gode havejord, der kom til overs efter at jeg gravede ud langs hegnet i forhaven.

De to ting fik nyt liv ikke så langt fra deres tidligere “hjem” – nemlig i dette hjørne.

IMG_9308 IMG_9311

Ja, først så det altså ud som herover, men efter lidt sved på panden og en øm ryg, så fik jeg gravet mig igennem jorden og renset den for rødder.

IMG_9316

DSC_0658

Nu skal stenene bare lige renses lidt, så de om ikke andet tager sig ud fra deres bedste side. Så kan jeg altid gå efter at få blomster, der vokser lidt ned over kanten. Jeg har jo bestilt lidt stauder til levering i maj, og her kunne nogle af dem godt finde vej hertil. Resten suppleres op med de mange sommerblomster, der lige nu er ved at blive forspiret.

Med tiden bliver det forhåbentlig et fint lille hjørne, og om ikke andet et “sommerdække” for det hul, som der lige nu er her. Men mon ikke hækken vokser til inden for et par år. Vi har i hvert fald beskåret den kraftigt. I så fald er bedet blot en bonus 🙂

PS: Ja, græsset trænger bestemt også en til en kærlig omgang her i forhaven. Særligt efter at vi fældede æbletræet. Den store krone på træet havde skygget grundigt og efter fældning har et tykt lag af blade og savsmuld ‘kvalt’ det hele lidt. Men det bliver nok ikke i år, at det får den store omgang. Vi ser, om ikke det kan komme sig lidt og så griber vi fat næste år 🙂

Midlertidigt brændeskur

Inden vinteren rigtig tog fat fik vi heldigvis gjort noget ved vores brændeskur. Det vi havde, var ærligt talt ikke meget værd. Taget bestod af en presenning, der langt fra kunne holde til de mængder vand, som vi fik i sommers og hen over efteråret. Og så var det hullet som en si. Ikke ligefrem en ideel situation, når man vil holde sit brænde tørt.

Det er ikke verdens bedste før-billeder, men eftersom det ikke just var verdens kønneste motiv, så har jeg nok ubevidst undgået at fotografere det siden vi flyttede ind 😀 Men man kan da lige ane presenningen, der skulle udgøre taget…

Skur_før-1 Skur_før-2

Da vi på længere sigt har planer om at bygge et kombineret brænde- og redskabsskur, flisebelagt og det hele, så var intentionen her blot at sikre tørt brænde til denne vinter. Hvis alt går vel, så får vi bygget det andet her i løbet af foråret og sommeren, og kommer altså til at ligge i det område, hvor det gamle skur herover var placeret.

Da det som sagt blot var en midlertidig løsning, fik vi med svigerfars hjælp lavet en konstruktion, hvor vi genbrugte en stor del af skelettet fra det gamle skur og blot tilføjede et nyt tag. Vi valgte endvidere at placere det på den anden side af skuret, så brændet stod i læ for vestenvinden.

Resultatet blev faktisk helt godt særligt til prisen af to tagplader (!):

Skur_progress-1 Skur_progress-2

Det var også helt rart at få ryddet området, hvor det stor før. Foruden skuret var der også et par “møddinger” – dvs. en faldefærdig kompost og et sted, hvor der var blevet dumpet byggeaffald gennem tiden.

Ser man bort fra den algegrønne farve, så blev det som sagt slet ikke så dumt. Lad mig sige det sådan: jeg er gået fra at tænke på det som en midlertidig løsning til at overveje at give det en gang algerens og maling til foråret, så det falder mere i med det gamle skur.

Når engang det nye brændeskur står klar, så kan det her altid blive til cykelskur eller lignende.

Hurra for genbrug! 🙂